top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

СТУДИЙНИ МОНИТОРИ: КАК ДА ИЗБЕРЕМ И НАШИТЕ 4 ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Тази седмица ще засегнем следващата тема от поредицата ни за първото домашно студио - мониторите, една от най-важните части, когато се готвите за микс и мастър.


Няма по-приятно усещане от това да чуеш финалния продукт през студийните монитори. Те са Ви помогнали да създадете песента такава, каквато е и показва пряко Вашата страст, излята в проекта. Затова ние смятаме за крайно наложително да Ви предложим едни от най-добрите, бюджетни варианти според нас.


1. KRK ROKIT RP7 G4

Ако някога сте влизали в звукозаписно студио, където се продуцира главно електронна музика, то със сигурност сте попадали на всеизвестните жълти монитори KRK.


G4 е първото поколение на тези колони, което предлага и графично EQ на самите говорители. Вградената цифрова обработка на сигнала (DSP) предлага набор от инструменти, включително анализатор на помещението, в което се намирате, за да гарантира, че звукът на високоговорителите компенсира пространството, в което смесвате, за всякакви мъртви или звукови слепи зони.



2. M-AUDIO BX5-D3

Ако наистина търсите бюджетни монитори, които да Ви дадат чистота на звука и точност, когато миксирате, то тези може би са точно за Вас.


Те имат широк честотен диапазон, функция за корекция на звука, според помещението, в което се намират и дори изящна вградена LED светлина, за да сте сигурни, че сте ги поставили под правилен ъгъл, за да чувате всичко добре.



3. PRESONUS ERIS E3.5

Ако сте започнали своя път в звукозаписа със слушалки или говорителите на лаптопа, то значи тези монитори ще бъдат значителен ъпгрейд за Вас.


Този бюджетен вариант за първото Ви звукоазписно студио предлага разнообразни варианти за връзка, както и вградено EQ за корекция на звука.



4. YAMAHA HS5

Легенди се носят за Yamaha, и по-точно, че те не са популярни с това колко са дорби, а точно с обратното - ако можеш да смесиш нещо перфектно на тези монитори, то ще звучи перфектно навсякъде.


Те не могат да се похвалят с наличието на Bluetooth или вградена EQ корекция, но предлагат изключителна точност на звука, която трудно се постига. Те са създадени изцяло за микс и мастер.



А Вие разбрахте ли от какво точно имате нужда? Препоръчваме Ви да проучите допълнително тези 4 варианта за монитори в първото Ви студио и да изберете най-доброто за Вас.







21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page