top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

СТРУКТУРА НА ПЕСЕНТА И ИНСТРУМЕНТИ КЪМ НЕЯ

Някога случвало ли Ви се е да започнете да пишете песен, но всъщност да не знаете от къде да започнете? Ако да, тази статия е точно за вас.


Всяка песен се състои от структура, която зависи изцяло от Вас и Вашия усет, но все пак ето как изглежда традиционно подредената музика:


1. КУПЛЕТ

Той представлява най-спокойната част от всяка песен. В него имаме най-голямо разнообразие от текст, защото предприпевите и припевите се повтарят, а може и предприпевът да бъде различен, но това се случва не много често.


2. ПРЕДПРИПЕВ

Той е старта на изграждащата се динамика. В него вече искаме да загатнем какво следва в припева енергийно и подготвяме слушателя за идващото.


3. ПРИПЕВ

Той е кулминацията на песента. В него динамиката е вече изградена напълно и с всеки следващ тя се изгражда допълнително.


4. БРИДЖ

Бриджът е глътка въздух от досегашното звучене на останалите части. В него искаме да покажем нещо различно, което не може да се чуе в куплета, предприпева или припева.


И след като вече изяснихме структурата на песента, е време да видим и какви инструменти трявба да включим, за да звучи новата ни творба пълна:


1. PAD (ПАДОВЕ)

Падът създава атмосферата в песента. Той е коренно важен, за да вкараме енергията, която искаме песента да носи. Обикновено не го чуваме в целия микс и това означава, че си е свършил добре работата.


2. УДАРНИ

Те дават характер и темпо на песента. Включвайки ги, създаваме усещане за ритъм и често хората започват да танцуват.


3. БАС

Басът създава дълбочина и влияе пряко на енергията, която се оформя в песента. Без него произведението звучи празно и му липсва днимамика.


4. LEAD (ЛИЙД)

Той представлява иснтрумента на основната мелодия. Подобно на баса, той допълва усещането в песента.


5. SINTH (СИНТ)

Той служи на всяка песен за пълнеж. Чудесен избор е за попълване на динамиката в припевите, предприпевите и бриджа.


Знаейки тази информация, вече можете да започнете да пишете и подреждате следващата си песен. Интересно ни е да чуем какво сте сътворили. Изпратете ни Вашите дема на differentt.media@gmail.com и ще Ви върнем обратна връзка за това какво можете да направите още.



172 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page