top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

КАК СЕ ПИШЕ ПЕСЕН: ОСНОВИ

Актуализирано: 25.11.2020 г.

Писането на песен е сложен процес и ние го знаем. Затова днес ще Ви дадем няколко съвета как и откъде да започнете.




ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ОСНОВАТА

За да напишете първата си песен трябва първо да помислите за няколко основни елемента:


1. Темпо

Каква ще бъде песента - бавна или бърза? Ако имате за цел да създадете бавно парче, то Вие се целите към балада и песен с по-тъжно послание. Ако искате тя да бъде бърза, то явно имате за цел да създадете нов хит.


2. Аранжимент

След като вече определихте каква ще бъде Вашата песен е време да се заловите с направата на аранжимента. Експериментирайте, всяка песен се отличава с нещо, помислете какво искате да вкарате във Вашата, за да покажете кои сте. Важно е да изберете дали ще създадете звучене с повече живи инструменти или по-скоро ще подберете подходящи звуци, за да сътворите електронна песен.


3. Мелодия

Зад всяка успешна песен стои добре поставена мелодия или по друг начин казано - канто. То е една от най-важните съставки в рецептата за писане, защото дава душа на песента. Когато си пеете някоя песен, която сте запомнили е така, защото кантото е било силно.


4. Текст

След като вече имате добър аранжимент и силно канто е време да напишете текста. Помислете добре за какво искате да пеете. Бързите песни често имат текстове, които забавляват и разтоварват хората, докато бавните залагат на силно емоционално послание, което артистите искат да предадат на слушателите си.


Честито! Вие току-що научихте кои са основните елементи в това да напишете песен. Ако вече сте започнали да творите, но имате нужда от още съвети, запазете безплатна консултация с нашия екип сега, за да Ви помогнем с допълнителни насоки.




276 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page