top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

6 СЪВЕТА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА НОВА МУЗИКА

Предстои Ви издаване на нова песен, вълнувате се, представяте си колко светло може да бъде бъдещето, след като тя вече е онлайн, но Ви застига и бързо реалността, когато осъзнаете, че нямате никаква идея как да я промотирате. Е, днес сме тук, за да Ви помогнем с няколко съвета, които могат да обърнат играта за Вас.


1. ОБЯВЕТЕ

Във официалната си страница във Facebook и другите Ви социални мрежи обявете идването на новата си песен. Поне 5 дни преди това винаги дава добри резултати. Напомняйте на аудиторията си, като качвате сторита, в които говорите за това. Направете Teaser и го споделете. Обявяването и напомнянето за идващото събитие са важни.


2. ПОДГОТВЕТЕ СЕ

Вече Ви е ясно, че просто да качите песента с обложката й, не работи. Подгответе музикално видео, помислете какво искате да покажете в него, до каква степен се свързва и резонира с песента. Изгответе Landing страница за целите на пускането. Всичко трябва да бъде представено ангажиращо във визуалния аспект.


3. МУЗИКАЛНИ ПЛАТФОРМИ

Пуснете песента в музикалните платформи, като Apple Music, Spotify, Deezer и т.н. Ако искате да достигнете до максимално много хора, то Вие трябва да им дадете лесен достъп до музиката Ви. Всички гледат и слушат в YouTube, но музикалните платформи са много важни и дават изключително лесен достъп до цялата музика на света. Възползвайте се от всички възможности, които дистрибуторът Ви дава на разположение.


4. ПЛЕЙЛИСТИ

Кандидатствайте за плейлистите на музикалните платформи. Да влезете в тях е ключово, тъй като те се посещават и слушат от милиони хора. Това Ви дава уникалната възможност да стигнете до огромна група от аудиторията, която никога не е чувала за Вас. Съсредоточете се и над по-малките плейлисти, които се правят от различните потребили. Едно слушане от някого е достатъчно да преобърне живота Ви, то може да дойде както от официален плейлист, така и от по-малък.


5. TIKTOK

Няма нужда дори да го споменавам, защото сме сигурни, че имате акаунт в TikTok. Говерете за музиката си, измислете танц, използвайте звука за различни видеа. Алгоритъмът на TikTok работи по изключително необикновен начин и шансовете да станете viral там не са никак малки.


6. РЕКЛАМА

Рекламирайте песента си, когато е вече налична. Facebook рекламата е един чудесен начин да го направите. Не е нужно да дадете хиляди левове, за да направите успешна кампания. Всичко зависи от Вашата креативност в настройването й за достигането на точните хора.


Правилно разбрани и реализирани, тези съвети могат наистина да преобърнат представите Ви за това колко възможности се крият в интернет. Започнете да проучвате още сега и стартирайте изграждането на кариерата си малко по малко. А ако искате да започнете да го правите още сега, ние можем да Ви помогнем в този път. Запазете си безплатна консултация с нас сега и ще започнем да обсъждаме бъдещето Ви в музикалната индустрия.




102 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички
bottom of page