top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

ТОП 11 СЪВЕТА ЗА ПЕЕНЕ НА ЖИВО - ЧАСТ 2

Част 2 - нашата компилация от съвети за пеене пред публика и последният пост с набор от съвети е тук. Миналата седмица започнахме с нашите 10 съвета за участие на живо, а днес ще продължим и с последните 11.

#11 - ПЕЙТЕ ПЪЛНИ ФРАЗИ

Не отдалечавайте микрофона от устата си, преди да сте приключили изпяването на фразата. По този начин правите рязко прекъсване на сигнала и не се разбира какво искате да изпеете.


#12 - НЕ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИ

Когато пеете, е нормално да затворите очите си, защото влизате в чувството на песента. Не забравяйте обаче и да ги отваряте, защото така създавате контакт с публиката. Нужен е баланс.


#13 - НИКОГА НЕ ПРЕКЪСВАЙТЕ

На всеки може да се случи да си забрави текста. Никога не прекъсвайте песента, защото се е случило. Вместо това си измислете нов. Професионализмът на сцената се изразява в това да се адаптираме към всяка възникваща ситуация.


#14 - ИЗБИРАЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ МЕСТА

Винаги проверявайте терена, на който ще пеете. Важно е мястото да Ви дава това, от което имате нужда - организация, добър звук и сигурност.


#15 - ПОДДЪРЖАЙТЕ СПОКОЕН МАЙНДСЕТ

Да се притесняваш, преди да излезеш на сцената, е нормално. Ако не се притеснявате или вълнувате преди това, най-вероятно сте загубили страстта си към музиката. Медитацията е добър начин да запазите съзнанието си спокойно, преди да пеете пред публика.


#16 - ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА

Предварително се подгответе със сетлист. Знайте какво ще пеете и го репетирайте всеки ден. Също така знайте какво и кога ще кажете - запишете си и го репетирайте. Мискомуникацията е нещо нормално, когато не сме подготвени, а това вреди на имиджа ни.


#17 - КОНТАКТ С ПУБЛИКАТА

Използвайте възможността си да се сближите с публиката. Накарайте ги да се чувстват като част от изпълнението. Някой иска да пее с Вас? Подайте му микрофона. Отбележете колко силна публика са, накарайте ги да се чувстват значими и обичани.


#18 - ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО

Репетирайте сами пред огледалото. Наблюдавайте как стоите, какви лицеви изражения имате, колко се движите и т.н. Всяко едно несъвършенство може да бъде хванато премахнато. Искате да бъдете най-добрата своя версия на сцената, нали?


#19 - НЕ БЪДЕТЕ НЕГАТИВНИ

Никога не казвайте или правете нещо, което е негативно. Не коментирайте по негативен начин публиката или дори друг музикант. Всичко трябва да бдъе позитивно. В противен случай рискувате да загубите кариерата си.


#20 - СНИМАЙТЕ СЕ

От време на време снимайте участията си. След това ги преглеждайте и си записвайте как е реагирала публиката, кое я е заинтригувало, кое - не. Кои са силните Ви страни, кои слабите и т.н. Задавайте си въпроси и търсете отговори, за да се подобрявате във всяко следващо участие.


#21 - ХОДЕТЕ НА КОНЦЕРТИ

Гледайте любимите си артисти на живо и се учете от тях. Наблюдавайте всяко тяхно движение и избор на сцената. Не случайно концертите се посещават толкова много. Артистът прави шоуто.


Поредната доза съвети за пеене на живо Ви беше предадена, за да Ви обогати, когато излезете на сцената следващия път. Не збаравяйте, че ако искате да виждате и следващите ни съвети, както и мотивационни цитати от любимите Ви артисти и популярни личности, можете да ни последвате в нашия инстаграм профил 👇🏻



14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page